direct naar de content

Bereidingswijze gekonfijte tarbot

Ingrediënten

  • Gekonfijte tarbot

Benodigdheden

  • Oven
  • Lepel
  • eventueel als garnituur: little gem, wakame, peper, zeezout en bijpassende saus of dip en brood.

Bereiding

  • Haal de Tarbot voor gebruik minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 50⁰C.
  • Plaats de tarbot zonder folie in de oven voor 5 minuten.
  • Haal het garnituur eraf (citroenschil,tijm).
  • Schuif met een lepel het bovenste vel van de tarbot.
  • Fileer de tarbot met een lepel (met de bolle kant naar boven) vanuit het midden naar de buitenkant de filets komen dan mooi los van de graat.
  • Draai de tarbot om  en herhaal het proces van fileren.
  • Leg wat tarbot op een bord en garneer met eventueel little gem, wakame, peper, zeezout en bijpassende saus of dip en brood.