Seafarm Bel nu Searfarm Nederlands Engels Facebook Twitter Youtube Stuur ons een bericht
Seafarm levert de mesheften (Ensis ensis) dagvers en 99% zandvrij. Hieronder is een overzicht van ons leveringsassortiment weergegeven. Voor prijzen en beschikbaarheid, vult u het formulier onderaan de pagina in.

Originele afbeeldingVerse mesheften
1 kg bundel of 500 gr bundel (ongeveer 40-60 stuks per kilo).
Mesheften zijn gebundeld door een elastiek in een net verpakking met een lint.
De volgende informatie staat op het lint;

 • een barcode,
 • productiedatum,
 • evt. houdbaarheidsdatum,
 • beschrijving van het product
 • een lotnr.

De bundels kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen:

 • 3 kg/doos
 • 5 kg/doos
 • 6 kg/doos
 • 10 kg/doos

Originele afbeeldingVerse mesheften onder beschermde atmosfeer

Geleverd in lekvrije trays welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:

 • 300gr. tray - 4 of 10 per omdoos
 • 350gr. tray - 4 of 10 per omdoos
 • 500gr. tray - 8 per omdoos
 • 800gr. tray - 4 per omdoos

Diepvries mesheften
Diepvries mesheften zijn met dezelfde zorgvuldigheid geselecteerd en geproduceerd als onze vers verpakkingen.

Blok gevroren
 • 500gr. tray - 8 per omdoos, 144 dozen à 4 kg op een europallet.
 • 1000gr. tray - 4 per omdoos, 144 dozen à 4 kg op een europallet.

Los gevroren IQF
 • 5 of 10 kg doos met of zonder glaceer ( maximaal 10% )
Van de 5 kg dozen, kunnen we er maximaal 144 op een europallet zetten, van de 10 kg dozen maximaal 80.

Deze trays of dozen kunnen worden voorzien van een boven en onder sticker en/of private label (zwart wit bedrukking).

Prijzen en levering:
Indien u een offerte wilt aanvragen (bedrijven), vult u dan graag onderstaand formulier in:

Offerte aanvraag mesheften
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDirect na het vissen worden de messchelpen gekoeld getransporteerd naar onze verwaterruimte. In deze verwaterruimte worden de mesheften in gekoeld zuiver bronwater geplaatst. Hierdoor blijft de messchelp in zijn natuurlijke omgeving, waardoor stress wordt verminderd. Het gevolg; een uitstekende smaak en kwaliteit.

Een ander groot voordeel is dat de messchelp bijna al zijn zand kwijt raakt, en u dus zandvrije messchelpen kunt eten. Ook dit systeem is energie zuinig uitgevoerd en het zuivere bron water wordt continu gerecycled na een optimale zuiveringsstap. Verder kunnen we in dit systeem messchelpen een week lang op voorraad houden, hierdoor kunnen we altijd leveren. Maar ook hoeft er minder vaak gevaren worden, waardoor het milieu ook minder belast wordt.

  Druk artikel af Verstuur artikel


Seafarm heeft een uniek vissysteem ontwikkeld om messchelpen zonder beschadiging te vangen met een uiterst lage milieubelasting. Met een speciaal schip, genaamd de KG-8 'Ensis', worden de schelpen op de Noordzeebodem gevangen. Op de KG-8 worden de messchelpen onderdeks verwerkt en direct gekoeld.

In de lift
De viskorf die op de bodem geplaatst wordt, maakt het zand vloeibaar waardoor de schelp los komt te staan. Door het toevoegen van lucht aan het zand gaat de schelp "zweven". Tijdens het stijgen van de lucht neemt deze water mee waardoor een airliftwerking ontstaat. Door de liftwerking worden de schelpen via buis naar boven getild. Eenmaal boven worden de schelpen automatisch op lengte en dikte gesorteerd. De kleine schelpen gaan levend en onbeschadigd terug om zich weer in de zeebodem te zetten.

Lage vissnelheid
Om geen schade aan het milieu en de messchelpen toe te brengen houden wij de vissnelheid bijzonder laag. Er wordt een strook schelpen van ongeveer 1 meter weggevist. Hierna wordt de zandbank weer met rust gelaten. De messchelpen op de bank hebben nu weer kans zich te verdelen, waardoor er meer ruimte is voor elke schelp. Hierdoor wordt de groei van de messchelpen bevorderd. Wanneer dit niet gebeurt verstikken de schelpen elkaar, en zullen ze afsterven. Er wordt uitsluitend op bestelling gevist zodat er geen overproductie is. Deze manier van vissen stelt ons in staat om jaren op de zelfde bank te kunnen vissen.

Snelle verwerking
Na sortering worden de messchelpen direct aan boord al teruggekoeld. Om een zo vers mogelijk product te garanderen wordt er niet langer dan 12 uur achtereen gevist. Ons koeltransport staat klaar om bij aankomst van het schip de gevangen messchelpen direct naar onze verwaterruimte te brengen.

  Druk artikel af Verstuur artikel


Mesheften of messchelpen komen voor aan de Noordzeekust van Frankrijk tot Denemarken. Bij storm of extreem laag water kunnen de lege schelpen gevonden worden aan de vloedlijn. Mesheften of messchelpen worden als een lekkernij en specialiteit gezien in landen zoals: Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. In deze landen wordt dit overheerlijke schelpdier maar al te graag gegeten.  Ook wordt het als aas gebruikt door de sportvissers voornamelijk in Nederland en Scandinavië. Seafarm vist, verwaterd en verpakt deze messchelpen (mesheften) op een duurzaam verantwoorde manier.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Nadat de messchelpen zijn verwaterd kunnen ze verpakt worden. Dit verpakken gebeurt via een zeer efficiënte lijn, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze kwaliteit te garanderen worden er op diverse punten hoge kwaliteitcontroles uitgevoerd.

De messchelpen worden vanuit de gekoelde verwaterhal naar de gekoelde verwerkingshal verplaatst.

Hier worden ze in een spoelbad geleegd hierdoor wordt het overtollige zand van de messen gespoeld.
Na het spoelbad komen de messen op de leesband. Hier worden de messchelpen gelezen en vindt de eerste kwaliteitcontrole plaats. Alle messchelpen welke niet aan de beste normen voldoen worden verwijderd. Deze kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door getraind personeel, welke direct zien of een messchelp aan de normen voldoet.

  Druk artikel af Verstuur artikel

In de sportvisserij worden de messchelpen in toenemende mate als aas gebruikt. Uit vele reacties en ervaringen merkt men dat dit "aas" steeds meer aan terrein wint, de messchelpen zijn vooral populair bij zeebaarsvissers. Men heeft gemerkt dat de vangkansen groter worden bij gebruik van dit aas.

Ook voor het bootvissen komt er steeds meer vraag naar de messchelpen, denk aan vissen zoals de wijting en de kabeljauw. Dit zijn echte messchelpliefhebbers. Maar ook platvissen zoals tong, schar en bot lusten graag een messchelp. De beste resultaten zijn er, als er in de natuurlijke habitat ook messchelpen leven.

Lage prijs
De keuze voor het gebruik van messchelpen als aas heeft verschillende oorzaken. Behalve de eerder genoemde voordelen is ook de relatief lage prijs niet onbelangrijk. Een ander voordeel is dat men het overgebleven aas gewoon weer kan invriezen zonder verlies van kwaliteit. Vers blijft het aas goed op de haak zitten. Als het uit de diepvries komt is het verstandig om bindelastiek te gebruiken. Het aas is door het invriezen iets zachter geworden, waardoor het dan sneller wordt afgeworpen.

Afhaaladres
Jacobahaven 4 in Kamperland. Beschikbaar op werkdagen van 7.30 tot 16.00 uur. Als u verse messchelpen wilt hebben kunt u het beste even van te voren bellen op 0113-371828.
  Druk artikel af Verstuur artikel