Seafarm Bel nu Searfarm Nederlands Engels Facebook Twitter Youtube Stuur ons een bericht
Schelpdieren > Witte Venus (Spisula solidissima)
Witte Venus (Spisula solidissima)
Originele afbeeldingWitte venus wordt zoals de kokkels en palourdes met een handbeugel gevist en/of met handbediende viskorren. Ze komen in kleine aantallen voor, in diversen landen, zoals; Ierland, Engeland en Schotland, maar ook in Frankrijk en Portugal in sommige baaien. De schelp varieert van roomwit tot bruin. Het zachte vlees bevat meer zout dan het vlees van een tapijtschelp, maar de smaak is even fijn en fruitig.Originele afbeeldingHet is een erg kwetsbaar product, daarom is de manier waarop ze gevist en behandeld worden zeer belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van de schelpen. Doorgaans is dit product beschikbaar van november tot en met mei.

De witte venus kan verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos.

  • 3x1 kg/doos
  • 5x1 kg/doos
  • 6x1 kg/doos
  • 10x1 kg/doos

Originele afbeeldingVerse Witte venus verpakt onder beschermde atmosfeer. Ook beschikken wij over de mogelijkheid om witte venus dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden:

  • 300gr. tray - 4 of 10 per omdoos
  • 350gr. tray - 4 of 10 per omdoos
  • 500gr. tray – 4 of 8 per omdoos
  • 800gr. tray – 2 of 4 per omdoos
  • 1000gr. tray – 2 of 4 per omdoos

Prijzen en levering:
Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl
Tevens kunt u als particulier uw verse producten in ons restaurant Seafarm Seafood & Proeverij proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Otterschelp (Lutraria lutraria)
Tellines (Donax trunculus)
Lupini (Venus Gallina)
Vernis (Callista Chione)
Praire (Venus verrucosa)
Palourdes (Tapes Philippinarum)
Clam (Mercenaria mercenaria)
Wulken (Buccinum undatum)
Amandes (Glycymeris glycymerus)
Witte Venus (Spisula solidissima)
Oesters (Crassostrea gigas, Ostrea edulis)
Alikruiken (Littorina-Littorea)
Vongole Veraci (Tapas Semidecussatus/Philippinarum)
Kokkels (Cerastoderma edule)